Related Reviews
Grey Panthers
'In una fantastica confusione, i classici del genere – come Jingle Bells – sono mescolati ai più noti motivi contemporanei, sentimentali o esaltanti...'
more >>
Ich Habe Gehoert Blogspot
'... the arrangements range from charming to dramatic.'
more >>

RSNO - A Christmas Festival - Kerk en Leven


13 December 2017
Kerk en Leven
EDS

Kerstmis is magie en daarvan maakt muziek onlosmakelijk deel uit. Loop door de winkelstraten en je hoort allerlei wijsjes, soms in eenvoudige arrangementen, dan weer voor groot orkest. Van het Royal Scottish National Orchestra onder leiding van Christopher Bell samen met een kinderkoor natuurlijk, is deze medley van kerstwijsjes.

Het meest bijzondere wek is een arrangement waarbij Ravels Bolero samen klinkt met het beroemde The Little Drummer Boy (De kleine tamboer), over een kleine trommelaar die Jezus eer wil betuigen. Dat populaire kerstlied werd gecomponeerd in 1941 en in 1955 opgenomen door niemand minder de Trapp Family Singers. Weet u nog, die beroemde Oostenrijks-Amerikaanse familie uit The Sound of Music, bij wie een non als gouvernante komt inwonen? Eerst leert ze de kinderen zingen en vervolgens huwt ze de vader/weduwnaar. In het echt ging het er meer prozaïsch toe. De familie toerde na 1938 eerst in de Verenigde Staten en vervolgens in Europa. Het lied werd opgenomen net vóór de oorspronkelijke familiegroep stopte. Koorleider Harry Moses Simeone bewerkte de versie in 1958 en daardoor werd het wereldberoemd. De match met de Bolero is fantastisch. 


Bookmark and Share


Related Links

Royal Scottish National OrchestraRoyal Scottish National Orchestra
A Christmas Festival (Digital Deluxe Version)A Christmas Festival (Digital Deluxe Version)