Filters

Claire Martin - Believin' it - Politiken

4/6 hearts

Velsang og fabelhaft lyd

Den engelske vokalist Claire Martins har ikke den almene berømmelse, hun fortjener.

For hun synger med en overlegen frasering og en sejt swingende rytmik, der ikke lader de mere tilbedte kolleger i faget noget efter.

Bedst kendt er hun for samarbejdet med Richard Rodney Bennett indtil hans død i 2012. Men siden begyndelsen af 1990' erne har hun indspillet mere end 20 plader i eget navn, og de er absolut hørværdige. Det seneste udspil afviger ikke herfra og heller ikke fra hendes opskrift: ukunstlet, intenst sangforedrag med tæt opbakning fra gode musikere. I dette tilfælde er det Martin Sjöstedt på klaver, Niklas Fernqvist på bas og Daniel Fredriksson på trommer.

Repertoiret består af moderne sange. Som Michael Franks' ' Rainy Night in Tokyo', Joni Mitchells ' You Dream Flat Tires' (fra ' Wild Things Run Fast'-albummet) og såmænd 10 CC's vidunderlige ' I'm Not In Love'. Som alle gode sangerinder har hun evnen til at gøre numrene til sine egne, så man måske aner forlæggets fysiognomi, men ikke på nogen måde føler det bide i haserne. 10 CC-nummeret tvister hun for eksempel lidt i retning af ' Night Train'. Hvilket er overraskende på den gode måde. Og så er der kudos til teknikken: Det er en vildt vellydende cd. Man føler nærmest, at musikerne sidder og står lyslevende foran én i stuen.

4
Politiken
30 July 2019