Filters

Garden of Early Delights - Pamela Thorby & Andrew Lawrence-King - Politiken

To eksperter i tidlig musik, nemlig blokfløjtenisten Pamela Thorby og harpenisten Andrew Lawrence-King, har ved fælles firehændig kraft begået en smuk buket af renæssance- og tidlig barokmusik med komponistnavne som Dowland og van Eyck på listen - det hele under den ret så poetiske titel 'Garden of Early Delights'. Og der er mange lækkerier at finde i den have.

Pamela Thorby spiller, så fuglene sådan set ikke behøver at synge, og lægger sådan ud allerede fra Diego Ortiz' indledende 'Recercada segunda de tenore': lystigt, viltert, overgivent, mens Andrew Lawrence-King komplementerer den trallende fløjtenist med rislende sprød bund på både harpe og psalter.

Og så er hele butikken (eller haven) oven i købet ualmindelig lækkert panoreret, så man har fornemmelsen af, at Thorbys fløjte rent faktisk er en fugl, som flyver frem og tilbage om ørerne på en.

Eneste minus er, at der kun er denne ene fugl i haven; at man måske i længden godt kunne længes lidt efter lidt større variation i klangbilledet. Ikke desto mindre vil denne lytter videregive følgende anbefaling af Thorby og Lawrence-Kings have: Gå ind, pluk øjnene, og lad ørerne springe ud: Det er vederkvægende kvidren - og der er nok af det til både tidlig og silde!

Politiken
08 July 2008