Filters

Maeve O'Boyle - All My Sins - hifi.nl

Je bent eenentwintig jaren jong, net twee jaar actief als zangeres in Schotland en mag je debuutalbum uitbrengen op één van de meest gewaardeerde muzieklabels. Dat je dan ook nog leuk kan zingen en een eigen ‘sound' hebt maakt dat je klaar bent voor een prima toekomst.

Maeve O'Boyle werd zo'n twee jaar geleden ontdekt en won diverse prijzen met optredens in Engeland. Het debuutalbum All My Sins biedt de luisteraar een prettige mix van popmuziek met een tikkeltje rock- en folk invloeden. Helemaal blij wordt ik van de opname op het audiofiele Linn Records, dat niets aan dynamiek in doet boeten, ongeacht welke laag van de hybride sacd er wordt afgespeeld. De productie van All My Sins lag dan ook in de handen van The Blue Nile`s producent Calum Malcolm. Voeg daaraan namen toe als Ricky Ross (Deacon Blue), Gordon Goudie ( Echo and the Bunnymen) of John McLaughlin (Busted, Westlife, Shane MacGowan) en je hebt een recept voor een debuut van wereldklasse.

Maeve zelf komt op de opname over als zeer zelfverzekerd en wellicht een stuk volwassener qua stem dan haar leeftijd zou doen vermoeden. Hoewel er op vocaal gebied geen hoge uithalen aan bod komen, heeft ze wel weer een heel erg herkenbaar stemgeluid met af en toe een prima gebruikte kopstem. Zo nu en dan bekruipt me het idee dat ik naar een oudere Adèle zit te luisteren. Zet Butterfly maar eens op. Ook de twee als single uitgebrachte songs; Swimming Upstream en Carnival Attraction kunnen zo de radio op en klinken gemakkelijk en herkenbaar, maar zijn geen ‘dertien-in-een-dozijn' tracks.

Maar eigenlijk is de hele cd een toonbeeld van perfectie, qua uitvoering en qua opname. Misschien dat een vervolgalbum nog wat meer sprankelt, voor een debuutalbum is All My Sins uitgevallen als een heerlijk luisteralbum met allure.

Hifi.nl
13 November 2009